Henkilökohtainen kokemukseni, miten löysin kristosofisen elämänymmärryksen, ja miten kirkollinen vääristynyt – monet kirkollisen kristillisyyden opit ovat väärin ymmärrettyjä totuuksia – opetus kahlehtii ihmisiä

Tulin itse uskoon 24-vuotiaana ja luin silloin paljon eri uskonsuuntien raamatun selityksiä ja opetuksia eri aiheista. Ne olivat minulle uusia asioita kaikki ja etsin tietoa suurella mielenkiinnolla. Vähitellen aloin vähän ymmärtää uskonasioita ja pyrin heti ottamaan annettuja oppeja käytäntöön. Aloin tutustumaan kaikenlaisiin seurakuntiin ja kävin mm. uskovaisten lahkokuntien tilaisuuksissa ja tavallisen kirkon jumalanpalveluksissa.

Jossain vaiheessa tuli äitini kanssa puhetta Rudolf Steinerista, jonka kirjoja hän oli lukenut. Itse olin muistaakseni tässä vaiheessa jo melko tarkka uskon kysymyksistä, mm. jälleensyntymisoppia pidin harhaoppina ja pelättävänä asiana. Jotenkin uskovaisuudesta oli tullut minulle sellainen kuva, että vain raamattu on oikeaa oppia ja kaikki muu on jotain demonista ja sitä pitää kauhistua.

Olin siis itsekin tarkka uskovainen ja pidin paholaisen oppina kaikkea mikä oli jotain muuta kuin perinteinen kirkollisuus tai vapaidensuuntien opit. Tästä sitten pääsin eteenpäin, kun uskalsin tutustua Rudolf Steinerin pariin kirjaan, jotka äitini sai minut lukemaan. Olin aivan peloissani aluksi, kun olin peloiteltu uskovaiselta taholta niin pahasti. Kuitenkin kun luin näitä kirjoja, aloin huomata että niiden selitykset olivat monesti järkevämpiä ja menivät henkeen syvemmälle kuin monet aikasemmin lukemani. Sittemmin kun aloin Pekka Ervastia lukemaan löysin siitä vielä vankempaa pohjaa tutkimuksilleni. Asioita voi kyllä tutkia, eikä niistä tarvitse hyväksyä kuin sen verran kuin jokaisen tutkijan sisäinen tunne sanoo, että tämän minä voin hyväksyä.

Tässä kohtaa sanoisinkin, että uskovaisilla ei puutukaan muuta kuin uskallusta tutustua esim. Pekka Ervastin raamatun selityksiin. Jos niihin tutustuu ja lukee myös ilman pelkoa hänen muita teosofisia opetuksia esim. karmasta ja jälleensyntymisestä, niin tämän jälkeen kyllä ymmärtää Jeesusta, raamattua ja koko tätä elämää ihan uudelta tasolta. Se ei todellakaan poista uskoa tai vie vääräuskoisuuteen, vaan päinvastoin suuresti vahvistaa uskoa ja antaa oikeasti rauhaa, kun huomaa, että vasta tässä on ihminen joka osaa selittää mitä Jeesus esim. on opettanut Vuorisaarnassaan.

Voin sanoa omasta kokemuksesta, että uskovaisten kannattaa tutustua Pekka Ervastin, J. R. Hannulan ja Väinö Lehtosen kirjoihin, ne seuraavat Jeesuksen ja uuden testamentin opetuksia ja henkeä.

Eräs kristosofian tutkija